Kari-Anne Opsals åpningstale til festivalen

Forandring fryder
 
Tidligere president Bill Clinton har et flott sitat om forandring;
det vi ønsker skal bli varig, må vi forandre.
Kari-Anne Opsals åpningstale til festivalen
Tidligere president Bill Clinton har et flott sitat om forandring;
det vi ønsker skal bli varig, må vi forandre.

Vi som er her i dag, elsker bridgefestivalen. I større og mindre grad. Mange av oss så mye at vi kommer tilbake år etter år. Vi er den harde kjerne og vil gjerne at festivalen skal fortsette å være en årlig happening til evig tid.
 
Men over flere år har deltakelsen vært dalende, og vi i styret besluttet at vi måtte gjøre noen forandringer. Vi vurderte flere nye festivalsteder og havnet til slutt i Drammen. Vi endret noe på turneringsoppsettet, og vi har forsøkt å lage flere sosiale tilstelninger som et tilbud etter spilleslutt på kveldene. Vi håper dere vil like endringene.
 
Når det gjelder den tekniske delen av arrangementet, er jeg ikke bekymret. Vi har en dyktig og rutinert stab, og i år med vår alles kjære Svein-Jarle Ludvigsen i spissen. De vil gjøre jobben til vår alles tilfredsstillelse. Det tør jeg nesten garantere.
 
Men dere er den viktigste delen av et vellykket arrangement. Dere må også bidra, og det vet jeg at dere vil. Det er dere som lager høytiden. Styret og staben bare legger til rette. Jeg oppfordrer dere til å bidra. Bidra med å teste ut spisesteder og andre fasiliteter i den nye festivalbyen. Bidra med å teste ut noen av de sosiale arrangementene vi legger opp til. Og nå kommer noe viktig. Bidra  ved å inkludere nye deltakere på festivalen, få dem til å føle seg velkomne, slik at de kan bli en del av "storbridgefamilien" vår. Gi oss tilbakemeldinger på hva som fungerer bra og hva som kan bli bedre. I disse facebooktider, del det dere liker med venner i form av bilder og innlegg. Det er med å gjør sporten vår mer kjent og løfter anseelsen. For ros tar man i plenum og ris i enerom.
 
"Det er ikke noe som er så vanskelig å utføre, har så liten sjanse til å lykkes, eller er så farlig å håndtere som innføringen av en ny tingenes tilstand" , sa Machiavelli. Men vi , staben og deltakerne, skal få det til. Vi går på med krum hals og med et steikanes godt humør, og vi kommer takle endringene helt fint. 
 
For nå så skal vi mest av alt kose oss og spille masse, masse kort, en hel uke til ende.
 
Herran her,  blir artig!  Og med det erklærer jeg den 17. Bridgefestivalen for åpnet.