Før Junior-NM - eldst og yngst

Vi var på juniorleieren og fikk snakket med den eldste og den yngste deltakeren i junior-NM.

Før Junior-NM - eldst og yngst

På Juniorleierene treffer vi Markus Hansen Moe. Han har akkurat byttet bord, og svarer JA på spørsmålet om det er greit at jeg setter meg ned og tar et superkort intervju med han. Markus bekrefter at det er K og ikke C i navnet og kan opplyse at han er 7 år. På spørsmålet som alle idrettsutøvere (bridge er vel en tankeSPORT) får: "hvordan går det?" svarer han "BRA" mens han ser på kortene, teller honnørpoeng og melder pass som om ingen hadde sittet ved siden av og spurt spørsmål. Markus behersker greit både Bridge og intervju samtidig. Han er fra Sandnessjøen og er medlem i Rana juniorbridgeklubb.

 

 

 

Markus synes Bridge er gøy, ferien i Sverige var gøy men det var litt kjedelig å kjøre bil langt. Nyskjerrig spør vi om hva han skal når juniorleieren er over. Ja, da skal han til Drammen, selvfølgelig, for han skal jo spille junior NM med Olav Bjørkan som makker. Det ser ut som om Markus synes det er den naturligste man kan drive med en sommer - så da avsluttes intervjuet med Markus. Imens har makkeren hans meldt 1 NT - og motstanderne grublet litt halvhøyt på om de egentlig har avtalt noe forsvar mot den meldingen. Markus takkes av for intervjuet og ønskes lykke til i NM.

Olav Bjørkan

 

Markus var den yngste deltakeren i denne gruppen. Ved et annet bord fant vi Morten Angell fra Bergen Akademiske BK. Han er eldstemann her - og det er siste året han får være på juniorleieren på grunn av alderen. Mens han spiller sniker vi oss innpå og spør hvordan det er å være her siste gang? Han smiler lurt og kan fortelle at det kan nok hende han kommer neste år også - for han har allerede meldt seg som frivillig til neste års leier for juniorene.

Morten Angell

 

Av : Elisabeth Groseth